Frissült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listája

2023.09.04. 20:00

Itt a friss lista – Ezek a vasi foglalkoztatók nem jelentették be dolgozóikat

Megint frissült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listája a dolgozóikat be nem jelentő foglalkoztatókról, valamint a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelő adózókról. Vasiak is szerepelnek a felsorolásban. A NAV a közzétett adózók adatait két év elteltével törli.

Tóth Katalin

Forrás: Shutterstock

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszeresen közzéteszi azoknak a foglalkoztatóknak az alapvető adatait – nevét, székhelyét, lakcímét, adószámát; természetes személyeknél az adóazonosító jelet –, amelyeknél a végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem jelentették be az alkalmazottjuk munkaviszonyát. A be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózók listáján Vas vármegyeiek is szerepelnek: a szombathelyi székhelyűek közül negyvenet találtunk. A városok viszonylatában: 13 sárvári, hét kőszegi, hat-hat körmendi, celldömölki, vasvári, három büki, kettő szentgotthárdi, egy-egy répcelaki, vépi és őriszentpéteri cég és magánszemély is szerepel a táblázatban. Az adatok alapján többségük az építőipar, a kereskedelem, az ingatlanforgalmazás, a munkaerő-kölcsönzés vagy a vendéglátás területén tevékenykedik.

A be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózók listája itt érhető el.

A NAV azt is közzéteszi, hogy a be nem jelentett dolgozót foglalkoztató adózók közzétételi listáján szereplő adózók közül mely adózók nem felelnek meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének, írja honlapján a hatóság. Ide tartoznak azok, akiket az adóhatóság foglalkoztatási jogviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt; a költségvetési támogatás igénylésének időpontját megelőző két éven belül; végleges – közigazgatási pernél a bíróság jogerős ítéletével elbírált – és végrehajtható, nyilvánosságra hozott határozatban bírsággal sújtott.

A rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének nem megfelelő adózók listája itt érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában