Hitélet

2023.09.11. 14:32

Mária-búcsú: a lelki feltöltődés helyszíne

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Giczi Sándor

Zarándokok fogadásával kezdődött, majd szentmisével és körmenettel folytatódott a Kismáriacelli Főbúcsú szombaton.  A szentmisét Óra Krisztián a Sárvári Szent László Katolikus Iskola iskolalelkésze mutatta be. Az ünnepi program részeként a Sárvári Vonósok Koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők, majd szentségimádás és éjféli szentmise szerepet a programban. Vasárnap egyéni és közösségi imádságra is lehetősége volt a híveknek. Az Ünnepi Búcsúi Nagymisét Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök celebrálta. 

Forrás: Giczi Sándor

A kiscelli Kisasszonynapjához kapcsolódó búcsún lassan ismét megszokottá válik a kemenesaljai, rábaközi és más vidékről érkező magyar hívek számára, hogy horvát énekléssel vonulnak be a kegytemplomba a grádistyei horvátok. A nardai és felsőcsatári 9 zarándok pénteken és szombaton mintegy 56 kilométert tett meg, kilenc horvátzsidányi és csepregi horvát a második napon, szombaton csatlakozott hozzájuk Sárváron.  

A búcsúi hagyományoknak megfelelően hétvégén Celldömölk és Alsóság közötti ünnepi kirakodóvásárt is tartottak, ahol a kisebbek körhinta, céllövölde, pónilovaglás és dodgem várta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában