Támogatják a filmet

2023.09.27. 12:37

Mozifilm készülhet a Brenner János életét bemutató sorozatból

Mozifilm készülhet a Brenner János életét bemutató Legyetek szeretettel című nyolcrészes sorozatból. A kezdeményezést a Szombathelyi Egyházmegye és Szentgotthárd Város Önkormányzata is támogatja.

Tóth Judit

Forrás: Lukács Emil

Tavaly forgatták Szentgotthárdon és környékén, majd idén tavasszal mutatták be a Brenner János rábakethelyi káplán életéről és meggyilkolásáról szóló TV-filmsorozatot Legyetek szeretettel címmel. A film rendezője és forgatókönyvírója Szilágyi Andor volt, főszereplője pedig Jámbor Nándor. A szerepek nagy részét a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház és a szombathelyi Weöres Sándor Színház színészei játszották. Már a nyolcrészes sorozat készítése során is többször felmerült, hogy a meglévő, leforgatott anyagból egy mozifilm-verzió is készülhetne, így az alkotás még több emberhez eljuthatna. Az egyház szorgalmazza ezt a kezdeményezést, hiszen a cél az, hogy az ifjúság és a mozikedvelők is széles körben megismerjék János atya történetét, aki az 1956-os forradalmat követő egyházüldözés áldozata lett, harminckét késszúrással gyilkolták meg 1957 decemberében.  A 110-120 perces mozifilm elkészítéséhez hozzávetőlegesen 20 millió forintra lenne szükség. Szentgotthárd Város Önkormányzata a közelmúltban döntött arról, hogy – hasonlóan a Szombathelyi Egyházmegyéhez – 4 millió Ft támogatást biztosít a mozifilmhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában