Biztonság

2023.09.22. 17:30

Példaértékű összefogással új gyalogátkelőhely létesült a 87-es főúton - fotók

Példaértékű összefogás jóvoltából gyalogátkelőhely létesülhetett a 87-es főúton az általános iskola előtt Vasszécsenyben.

Tömböly Ágnes

Fotó: Szendi Péter

 Az elmúlt két évtizedben több alkalommal kezdeményezte Vasszécseny Község Önkormányzata a gyalogos átkelőhely kialakítását a 87-es főúton, amivel a helyi általános iskola előtti átkelést kívánták biztonságosabbá tenni. Kérelmüket a hatóságok azonban minden esetben elutasították arra hivatkozva, hogy a főútvonalon nagyon lelassítaná az autós forgalmat egy gyalogátkelőhely – emlékeztetett köszönetnyilvánító beszédében Zsolnai Zoltán polgármester pénteken az Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola udvarán. Az önkormányzat 2020-ban kapta meg az engedélyt a zebra kialakításához. Az azzal járó költségeket is a település viselte: a tervezői költségbecslés alapján mintegy 5 millió forintosra becsült beruházáshoz azonban még elő kellett teremteni a szükséges forrást. Zsolnai Zoltán szerint a zebra megvalósítása nem önkormányzati feladat lett volna, ám fontosnak tartották létesítését. Végül az Együtt Vasszécsenyért Egyesülettel karöltve vállalkozói felajánlásokból, együttműködéssel alakították ki az új gyalogos átkelőt, így más, a települést közvetlenül érintő fejlesztések sem kerültek háttérbe.

A civil, önkormányzati és vállalkozói összefogásnak köszönhetően jött létre az a közös munka, aminek eredményét az állampolgárok élvezhetik – mutatott rá Zsolnai Zoltán, aki megköszönte a támogatást a közreműködő vállalkozásoknak.

 A polgármester a tanulók figyelmét arra hívta fel: ezután is fontos, hogy meggyőződjenek arról, megadták-e számukra az elsőbbséget a sofőrök. A diákok ezen alkalomból KRESZ-vetélkedőn, rajzversenyen és egyéb játékos, közlekedésbiztonsági témájú feladatok megoldásában vettek részt, a legügyesebb gyermekeket pedig az Együtt Vasszécsenyért Egyesület jutalmazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában