Kihasználták a remek időt

2023.09.29. 12:45

Piros must, paprikás krumpli és zsíros kenyér – Hagyományos diákprogram a szüreti napon a Savaria-iskolában - fotók

Kihasználták pénteken a jó időt, a vénasszonyok nyarát a VMSzC Savaria Technikum és Kollégiumdiákjai: a szüreti napon szőlőt préseltek, szabadtéren, bográcsban készült paprikás krumplit ebédeltek.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

Hagyomány a szüreti nap az iskolában: negyedszer szervezték meg a népszerű alkalmat, amikoratanulók a borkészítés körüli teendőkkel ismerkedhettek. Amikor ott jártunk, sokan poharakkal, tányérokkal közelítették meg a terepet. A nagy nyüzsgésbena savariás diákok és tanáraik szőlőt préseltek és friss mustot kóstoltak, többféle variációban készült zsíros kenyeret falatoztak. Mellettük három bográcsban zeneszóra főtt a paprikás krumpli – ahogy tavaly, úgy az idén is az iskola pedagógusai vállalták az előkészületeket és a főzést. 

Sümegi Tamás igazgatótól megtudtuk, pénteken rövidítették és tömbösítették a tanórákat, hogy a hosszabb délelőtti szünetben több időt tölthessenek diákok, tanárok a kollégiumudvaron, zöld környezetben. A második, déli szünetre elkészült az ebéd, hozzá mindenkinek sós stangli járt. Egyúttal tökfaragó versenyt is hirdetett az iskola: minden alkotásra vállalkozót egy-egy tábla csokival jutalmaztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában