Összefoglaló

2023.09.25. 07:00

Repülés drónnal, mosolygó almák, tragikus lakástűz és halálos baleset, új vírusmutáns - Ez történt

Ezúttal is összefoglaljuk vármegyénk elmúlt néhány napjának főbb történéseit.

Lehet-e drónnal permetezni? - A körültekintés fontosságára figyelmeztet a vasi növényvédő szakember

A vasi Borhi András az első hivatalos növényvédelmi drónpilóta Magyarországon. A szakember szerint a technológiának helye van a magyar agráriumban, de még nem most: meg kell várni, amíg a hatóság és a szakemberek befejezik a kísérleteket, megállapítják a hivatalos gyakorlatokat.

Ránk mosolyog az alma a fáról: ládába, kosárba, vödörbe szedjük! - Sótonyban jártunk - videó

Érik már az idared, a jonatán, a golden, a champion, a gloster – mind népszerű almafajták. Sótony határában legalább öt fajtát kínálnak friss fogyasztásra, almalének és cefrének a „Szedd magad” akcióban. Hőbér László almáskertjében az idén átlagos a termés, de nagy méretű a gyümölcs.

Szörnyű fotók Sorokpolány közeléből: újabb részletek derültek ki a halálos balesettel kapcsolatban

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt szerda délután Sorokpolány és Rábahídvég között. Egy Mercedes személyautó eddig ismeretlen okból áttért a szembejövő sávba, ahol egy Peugeot személyautóval frontálisan ütközött. A balesetben a vétlen Peugeot vezetője olyan súlyosan megsérült, hogy már nem lehetett megmenteni az életét annak ellenére sem, hogy a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Tűz volt egy szombathelyi családi házban - Ágyban dohányzás vezetett tragédiához

Hétfőn este nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szombathelyen füst áramlik egy sorház egyik lakásából. Két járművel tizenegy tűzoltó vonult a Nagy Lajos király utcai sorházhoz, amelynek az egyik harminc négyzetméteres lakásában izzott egy ágy és annak környezete. A tűzoltók kiérkezése előtt rokonok hozták ki az épületből az ott lakó magatehetetlen idős férfit, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. 

Az új mutáns, az Eris eddig influenzaszerű tünetekkel, felső légúti panaszokkal jár - Szakembert kérdeztünk

Terjedőben van az Eris-koronavírus-variáns, de a tünetei, egyelőre legalábbis a hagyományos influenzához hasonlítanak. Infektológust kérdeztük arról is: okozhat-e később súlyosabb betegséget? A gyermekorvosnál pedig arról érdeklődtünk, gyakoriak-e a vírusos légúti fertőzések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában