Közügyek

2023.09.13. 18:10

Többen használják a szombathelyi kórház új parkolóját?

Tömböly Ágnes

Fotó: Unger Tamás

Ismert, komoly civil összefogás eredményeként épült parkoló az Egészségügyi Alapellátó mögött. A szombathelyi önkormányzattal kötött megállapodás alapján a 46 új megállóhelyet júliustól használhatják a Markusovszky-kórház dolgozói.

Az elmúlt hónapokban többször hívta fel a figyelmet dr. Szendrő-Németh Tamás videó bejegyzéseiben arra, hogy sajnos kihasználatlan az új kórházi parkoló. Legutóbb szeptember elején harminc szabad helyet számolt össze a blogger. 

- Hogyan lehet az, hogy üresen állnak a parkolók? - kérdezte újból prof. dr. Nagy Lajos főigazgatótól a civil blogger, aki emlékeztetett: sokan küzdöttek azért, hogy az új megállóhelyeket a kórház közelében kialakítsák. Bejegyzésében arról is beszélt: prof. dr. Nagy Lajos augusztus 28-án kiadott egy főigazgatói utasítást, amiben a kórház központi telephelyén a parkolási rend előírásainak sorozatos megsértése, a tűzoltóutak jogosulatlan igénybevétele és a szombathelyi önkormányzat által átadott parkoló használatbavétele miatt is újraszabályozta a parkolási rendet. Megtudtuk azt is, szigorúbb szankcióval sújthatják azokat a dolgozókat, akik szabálytalanul helyezik el a kórház területén gépkocsijukat.

A parkolóhasználattal kapcsolatosan megkerestük mi is a Markusovszky-kórház főigazgatóját, kérdéseinkre még nem kaptunk választ. Így nem tudjuk, történtek-e, s ha igen, milyen intézkedések a parkoló jobb kihasználtsága érdekében, ám szerda délelőtt ottjártunkkor azt tapasztaltuk: csaknem teljesen kihasznált az új kórházi parkoló. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában