Szép hagyomány

2023.09.26. 13:16

Tündérkert-ünnepség Vépen: 44 gyermekkel gyarapodott a város 2022-ben - fotók

Szép hagyomány a városban, hogy az előző évben született gyermekeket vépi polgárrá fogadják. Vasárnap délelőtt 44 kislány és kisfiú tiszteletére kerültek rózsaszín és kék szalagok egy körtefacsemetére a Tündérkert-ünnepségen.

Tóth Katalin

Forrás: Szendi Péter

A szemerkélő eső és a szél miatt a kultúrházban megtartott ünnepségen a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda Pipacs csoportja köszöntötte műsorral a legifjabb vépieket. Utánuk Kovács Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket, és külön megköszönte Horváth Anita és Horváthné Tóth Csilla védőnők áldozatos munkáját. A városvezető emlékeztetett: 2012 óta szervez az önkormányzat polgárrá fogadási ünnepséget, és míg 2011-ben húsz gyermek született Vépen, a „gólya jól dolgozott”, hiszen tavaly már 44. 

Ágh Péter országgyűlési képviselő a több mint tíz éve megszervezett első ünnepség óta amikor csak teheti, részt vesz a Tündérkert-rendezvényeken. Személyes hangú köszöntőjében kihívásnak és egyben áldásnak nevezte a gyermekvállalást. A jelen lévő szülőknek megköszönte a vállalást, amivel gyarapítják a várost, a nagyszülőknek pedig a szerepvállalást a gyermekek felnevelésében. Vépről úgy nyilatkozott: élhető, szerethető település, ahol megvan a lehetőség a boldog gyermekkorra, ezen dolgoznak mindannyian.

A 2022-ben született gyermekek tiszteletére felhangzott a vépi himnusz, majd születési sorrend szerint szólították a gyermeket és szüleiket, akik, miután felkötötték a szalagot a fára, ajándékcsomagot és oklevelet kaptak a várostól. A Tündérkert emlékművére, Bene Tibor fafaragó kültéri alkotására pedig a hagyomány szerint az idén is felkerül minden előző évben született gyermek neve. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában