A testvértelepüléssel is aláírtak

2023.09.12. 16:10

Ünnep volt a javából - Főzőverseny, színpadi- és gyermekprogramok színesítették a kondorfai falunapot - fotók

A Főzőverseny, színpadi- és gyermekprogramok színesítették a falunapi programot, amelynek két ünnepélyes pillanata is akadt: testvértelepülési megállapodást írtak alá és átadták az új sportöltözőt.

Vaol.hu

Forrás: Novák Roland

Tíz főzőcsapat ragadott fakanalat a szombati falunapon Kondorfán: készült pörkölt szarvasból és vaddisznóból, melléjük dödölle, galuska dukált, de tarhonyáshús, halászlé és gulyásleves is fortyogott a kondérokban. A desszertről a nyugdíjas klub tagjai gondoskodtak.  

Amíg az ételek készültek, megérkezett a 15 fős delegáció Großsteinbachból Manfred Voit vezetésével. Az osztrák vendégeket Takács Róbert polgármester köszöntötte. A két település vezetője elkötelezett a szoros együttműködésre a sport, kultúra, civil szervezetek, turizmus területén, továbbá közös pályázatokban is gondolkodnak. Ennek jegyében hivatalossá tették kapcsolatukat, és testvértelepülési megállapodást kötöttek. 

A kisebbeket légvár, élőcsocsó, fajátékok, íjászat várta, délután a kulturális programoké volt a főszerep. V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszédében méltatta az új testvértelepülési kapcsolatot, majd átadta a megújult sportöltözőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában