Önkéntesség

2023.10.14. 22:23

Anyanyelvi felolvasókat keresnek Bécsben

Bécs város integrációs és sokszínűségi osztálya önkénteseket keres, akik anyanyelvükön olvasnának fel gyerekeknek az általános iskolákban. Jelenleg főleg arab, bosnyák, dari, horvát, macedón, szerb, csecsen, török és ukrán anyanyelvű felolvasókra van szükség.

Vaol.hu

A felolvasók hetente egy órában meséket, verseket, képeskönyveket olvasnának fel közösen a gyerekekkel. A jelentkezők először egy kétrészes bevezető szemináriumon vesznek részt - írja a volksgruppen.orf.at.

Az elvárások között szerepel a jó német és anyanyelvi beszéd- és olvasáskészség, a gyerekek iránti szeretet és az olvasás, könyvek kedvelése. Bécs város segítséget nyújt a megfelelő könyvek kiválasztásában és beszerzésében.

Az önkéntes munka lehetőséget ad az anyanyelv átadására és a gyerekek olvasás iránti érdeklődésének felkeltésére. A kezdeményezés segíti az integrációt és a sokszínűséget Bécsben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában