Köszöntés

2023.10.05. 20:09

Bunyós Pityu volt a sztárvendég az idősek napján Körmenden - fotók

Megtelt a Batthyány Örökségközpont színházterme az Idősek Világnapja városi programjára. A szépkorúak köszöntése mellett megemlékeztek arról is, hogy hatvan évvel ezelőtt indult a szociális, gondozói segítségnyújtás Körmenden. Sztárvendégként érkezett Bunyós Pityu, aki remek hangulatot varázsolt a rendezvényen.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár, valamint a Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub nevében Pálóczi Zsuzsanna üdvözölte a megjelenteket, kiemelve, hogy az ENSZ közgyűlése 1990-ben döntött arról, hogy október elseje legyen az Idősek Világnapja. A kezdeményezéssel az volt a cél, hogy ráirányítsa a figyelmet az időseket érintő kérdésekre. 

A bevezető szavak után köszöntötték Baki Jánosnét, aki a héten Szombathelyen vehette át a Vas Vármegyei Közgyűlés emlékplakettjét.  

Bebes István polgármester beszédében hangsúlyozta: minden település számára fontosak a szépkorúak, mert a jelenkor azokon az alapokon építkezik, amelyet ők felépítettek. Így van ez Körmenden is - tette hozzá. 

Szálkai Istvánné, a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ igazgatója a hatvanéves évforduló kapcsán múltidézésbe kezdett. Mint mondta, a 20 éve boldoggá avatott szemorvos, Dr. Batthyány-Strattmann László szociális érzékenysége követendő példa: a herceg a hatalmas hitbizomány jövedelmének kétharmadát a betegek gyógyítására fordította.

A program a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ ellátottjainak műsorával folytatódott. Először két vers hangzott el, majd felcsendült Korda György örök dala, a Reptér, az ismert slágerre színvonalas produkciót mutattak be a fellépők.   

Három személy munkáját köszönték meg a rendezvényen, Viserálek Sándorné, Papp Lászlóné és Huszár Sándorné kapott virágcsokrot a szociális területen végzett magas színvonalú tevékenységéért. Zárásként a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központ dolgozói köszöntötték a vezetőt, Szálkai Istvánnét, aki 25 éve az intézmény dolgozója. Az Idősek Világnapjára sztárfellépőt is hívtak, a mulatós zene egyik legnépszerűbb sztárja érkezett műsorral. Bunyós Pityu saját dalokkal és ismert nótákkal szórakoztatta a nagyérdeműt, a jelenlévők közül sokan együtt énekeltek a profi boksz múltjáról is híres előadóval. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában