Összefogás

2023.10.10. 20:20

Célba juttatták az adományt - Az árvíz sújtotta szlovén településen élő családokat támogatnak

Tóth Judit

Sikeres volt a gyűjtés. Balra Holecz Károly

Fotó: Szendi Péter

Holecz Károlytól, az Országos Szlovén Önkormányzat elnökétől megtudtuk: felvették a kapcsolatot a szlovén település vezetőivel, akik jelezték, hogy háztartási eszközökre, gépekre lenne szükségük, hiszen az árvíz során szinte minden odaveszett. 

– Az adománygyűjtő akcióhoz az országos önkormányzat mellett a Rába-vidék nemzetiségi önkormányzatai csatlakoztak, Szakonyfaluból, Felsőszölnökről, Alsószölnökről, Kétvölgyről, Orfaluból, Apátistvánfalváról és Szentgotthárdról is kaptunk segítséget, sőt Mosonmagyaróvárról is hozzájárultak kezdeményezésünkhöz. Támogatta az ügyet Kissné Köles Erika, a parlament szlovén nemzetiségi szószólója, valamint több vállalkozó és egy magánszemély is adakozott. Többek között fagyasztóládát, mosogatógépet, szárítógépet, villanysütőt, mikrohullámú sütőt vásároltunk Szentgotthárdon, az adományt magunk szállítottuk le a tőlünk háromórányi útra található Crna na Koroskem településre – mondta érdeklődésünkre Holecz Károly elnök, aki végül azt is hozzátette: a háztartási gépeket családok kapják, akik súlyos károkat szenvedtek két hónappal ezelőtt a pusztító felhőszakadások és árvizek miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában