Megemlékezés

2023.10.15. 19:27

Dávid-csillagot formáztak a mécsesek – Csendes szimpátiatüntetés volt Szombathelyen az izraeli áldozatok emlékére

A Fő téren, a Testvérvárosi kőnél tartottak csendes megemlékezést és demonstrációt vasárnap este a több mint egy hete tartó értelmetlen öldöklés izraeli áldozatainak emlékére, szolidaritásukat kifejezve Izraellel. Közel százan állták körül a követ és gyújtottak mécseseket.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

A Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetsége az ország számos pontján hirdetett vasárnapra megemlékezést. Ehhez csatlakozott a Szombathelyi Magyar Izraeli Baráti Társaság is. – Azzal fejezzük ki leginkább az együttérzésünket, ha fejet hajtunk az áldozatok előtt, mécsest gyújtunk, és reméljük, hogy az öldöklés hamarosan véget ér. Tegyük mindezt a zene hangja mellett, ez fejezi ki leginkább a fájdalmat és együttérzésünket a fájdalmat érzőkkel – fogalmazta meg Nagy Anna, a társaság alelnöke, aki a gyermekek gyilkolását nevezte a legnagyobb bűnnek.

Az áldozatokért sírt fel Horváth Dániel Dudu hegedűje. A Testvérvárosi kövön mécsest helyezett el mások mellett dr. Nemény András polgármester, dr. Horváth Attila és Horváth Soma alpolgármesterek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában