Fejlődés

2023.10.18. 21:21

Egy új víztorony épül Bükön

A tervek szerint jövő tavasszal kezdődhet az új, vasbeton szerkezetű víztorony és a hozzá kapcsolódó közmű megépítése.

Vaol.hu

Dr. Németh Sándor polgármester

Fotó: Unger Tamás

 A kormány a 1026/2023-as rendeletében határozott arról, hogy 8,7 milliárd forint keretösszegű támogatást biztosít a büki víz-és szennyvízhálózat fejlesztésére. A beruházássorozat egyik elemenként a Marx utcában a meglévő 200 köbméteres víztorony mellé egy új, 1500 köbméter kapacitásút építenek, illetve kialakítják a szükséges közműveket is. 

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere arról tájékoztatott, hogy a képviselő-testület kiválasztotta a két kivitelező céget. Az összesen több mint 1,7 milliárd forint értékű munka jövő tavasszal kezdődhet el.

 – Az elmúlt években Bük jelentős méretű kormányzati támogatásokhoz jutott – közölte Ágh Péter országgyűlési képviselő. – Összegezve: nőtt a fürdő vonzereje. A másik, közel 9 milliárdos állami támogatás eredője az, hogy erősebb lesz a helyi ipar. A mostani beruházás azt a célt is szolgálja, hogy tovább növekedjen az ellátás biztonsága.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában