A város új sportlétesítménye

2023.10.29. 16:26

Felavatták a Szombathelyi Trend Optika Jégcsarnokot - sok-sok fotóval

Szombathelyi Trend Optika Jégcsarnok néven hivatalosan is átadták vasárnap a vasi megyeszékhely új sportlétesítményét.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

A szombathelyi jégkorongozás története 1939-ig nyúlik vissza, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub 1991-ben alakult - ezt is felelevenítette Göncz Szabolcs ünnepi köszöntőjében. Az elnöktől megtudtuk: jelenleg 8 korosztályban összesen 180 igazolt versenyzőjük van. Hosszú és kihívásokkal teli út vezetett addig, amíg álmuk - a fedett jégcsarnok - megépült. Az alapkövet 2017 decemberében rakták le - akkor is, most is jelen volt Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője. A Tófürdő területéből vásárolt a sportszervezet 1,3 hektárt, így kezdődhetett el a beruházás. Az épület hasznos alapterülete 4330 négyzetméter, a jégfelület nagysága 30-szor 60 méteres. A nézőtereken 450-en, a komplexumban 1162-en férnek el. A beruházás 2,5 milliárd forintra rúgott, nagyrészt TAO-forrásból finanszírozták. 

- Nagy nap ez a mai, hiszen a kor követelményeinek mindenben megfelelő sportlétesítmény megnyitójára gyűltünk össze - hangsúlyozta a Sport államtitkárság képviseletében Märcz Tamás, a Nemzeti Sportügynökség igazgatója.- Az elmúlt évtizedben a sport stratégiai ágazattá vált a kormány számára, és a legnagyobb létesítményfejlesztési program zajlott, illetve zajlik - tette hozzá. A fedett jégcsarnok átadásához gratulált a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, Sipos Levente, aki kiemelte Göncz Szabolcs szerepét abban, hogy ez a projekt megvalósulhatott. - Aki uralni tudja a tüzet, annak nem okozhat gondot egy jégpálya üzemeltetése - utalt a főtitkár arra, hogy Göncz Szabolcs többszörösen kitüntetett tűzoltó.

Nemény András polgármester szerint ez a történet a hitről szólt: arról, hogy pár ember mélyen hitt abban, hogy Szombathelynek szüksége van egy jégcsarnokra, és abban is, hogy ezt meg tudják valósítani. A hithez hamarosan bizalom is társult, így példaként említette, amikor a város 118 millió forinttal támogatta a beruházást, majd azt, amikor arról döntöttek: üzemeltesse a jégkorong klub a csarnokot. 

A névadó szponzor, a Trend Optika cégcsoport képviseletében Nagyidai Zoltán pohárköszöntőjében kiemelte: szívesen vesznek részt a szombathelyi sportélet segítésében. - Nagy örömömre szolgál, hogy a kosárlabda, a labdarúgás és a kézilabda után most a jégkorong sportot is támogathatjuk, külön öröm számomra, hogy ismét névadói szerepben tehetjük ezt. Most nem egy klubcsapat, hanem egy intézmény élén. Remélem, hogy hosszú évekig sikeresen tudunk együttműködni - hangsúlyozta Nagyidai Zoltán. Majd átnyújtottak Göncz Szabolcsnak egy 10 évvel ezelőtti magyar szurkolói sálat, amit az akkori jégkorong válogatott tagjai dedikáltak. A Szombathelyi Trend Optika Jégcsarnokot a 15 órakor kezdődő FEHA19–Újpest jégkorong Erste Liga-mérkőzéssel avatták fel. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában