Ezt jó, ha tudod

2023.10.21. 07:00

Figyelem: változások a hosszúhétvégén! - Mutatjuk, mi minden lesz más Vasban

A boltok és az üzletek többsége zárva tart október 23-án, hétfőn, ahogy nem nyitnak ki a hivatalok, a kormányablakok, ügyfélszolgálati irodák sem az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján. Az ünnepi menetrend érinti a közlekedést is – mutatjuk a részleteket.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Az ünnep miatt változik a vonatok és a Volánbusz járatainak közlekedési rendje. A vonatok október 22-én az ünnepnapi, 23-án a vasárnapi, 24-én már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. A Volánbusz járatai 22-én munkaszüneti napon, 23-án a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 24-én a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek.

Várhatóan sokan kelnek útra a hosszúhétvégén, ezért azt tanácsolják: aki teheti, váltsa meg elővételben menetjegyét. Az online jegyvásárlás 5 százalékos kedvezményt nyújt az Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban. 

Szombathelyen az ünnepség miatt is változik a buszmenetrend ű
Október 23-án a megemlékezések zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontban és helyen forgalomkorlátozás lesz. 

16.30 órától – kb. 17.50 óráig Nemzetőrök Emléktáblája (56-osok tere): Király utca – Széll Kálmán utca, Kisfaludy Sándor utca – Vörösmarty Mihály utca, Vörösmarty Mihály utca – Szelestey László utca, Széll Kálmán utca – Wesselényi Miklós utca kereszteződések.  

A rendőrség a fenti helyszíneken ezen idő alatt mindennemű gépjárműforgalmat elterel. 

A helyijáratos autóbuszok közlekedése a megemlékezések ideje alatt az alábbiak szerint módosul: 

A Herény, Béke tér végállomásról 16:36-kor induló 21-es, a 17:36-kor induló 12-es, valamint a Bogát, szociális otthon végállomásról 16:13-kor induló 12-es, és a 17:14-kor induló 21-es autóbuszok a Vasútállomás és Berzsenyi Könyvtár megállóhelyek között a Vasút utca – Semmelweis Ignác utca – Honvéd út – Petőfi Sándor utca útvonalon közlekednek. Megállnak a Semmelweis Ignác utca ideiglenes megállóhelyen. Kimaradó megállóhelyek: Szelestey László utca 27.; Szelestey utca 15.; Savaria Nagyszálló; 56-osok tere (Széll Kálmán utca) (mindkét irányban); 56-osok tere (Vörösmarty utca). 

16:30 és 17:50 között a 2A, 2C, 6, 7, 27, 29A, 29C, 30Y járatok nem érintik az 56-osok tere (Vörösmarty utca) és az 56-osok tere (Széll Kálmán utca) megállóhelyeket. 

Országos és Regionális járatokat érintő változások 

Szombathely, Vasútállomástól Szombathely, Autóbusz állomás felé közlekedő járatok esetében kimaradó megállóhely: Szombathely, Szelestey utca 15. 

A forgalomkorlátozás ideje alatt a járatok a Nádasdy Ferenc utca – Szent Márton utca – Thököly Imre utca útvonalon fognak közlekedeni. 


 

Lesz, ami nyitva lesz 

A benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, a virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátóhelyek és a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok és egyes trafikok október 23-án is nyitva lesznek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában