Ünnepnap

2023.10.27. 18:08

Fogorvos, prímás, művészeti vezető és a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség csoportja vehetett át elismerést Körmend város ünnepnapján

A IV. Béla király által Körmendnek adományozott és aláírt városi kiváltságlevél 779. évfordulóján elismeréseket adtak át a Batthyány Örökségközpont színháztermében: dr. Kahr József fogorvos, Horváth Percsák Sándor zenész, Korbacsics Tibor, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes vezetője és a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltói kaptak elismerést.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Az ünnepnapon Bebes István polgármester Kölcsey Ferenc szavait idézte: Az a nép, amely a múltját semmibe veszi, vagy semmibe veszni hagyja, saját nemzeti létét gyilkolja meg. A városvezető kiemelte: október 28-a kétszeresen is fontos, kiemelkedő dátum Körmend város naptárában. 1244-ben ezen a napon adta ki a város kiváltságlevelét IV. Béla király, amely örökre meghatározta a város létezését. Később, az 1600-as évektől kezdődően a Batthyány család tagjai fáradoztak a város építésén. A család neves államférfiakat, törökverő hadvezéreket, nádorokat, püspököket, gyógyítókat adott az országnak. 

Az ünnepi beszédek után elismerések átadására került sor. Dr. Kahr József gyermek és felnőtt fogorvos, címzetes főorvos Körmend város érdekében végzett egészségügyi és szociális tevékenységéért arany fokozatú oklevelet vehetett át. Horváth Percsák Sándor zenész, prímás életpályáját díszpolgári címmel ismerte el a város önkormányzata. Korbacsics Tibor, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes vezetője Pro Urbe díjat kapott a közösségépítés, valamint a kulturális élet területén végzett kiemelkedő munkájáért. Az est második részében gálaműsor következett, a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola fennállásának 125. évfordulóját ünnepelték, közreműködtek az iskola egykori és jelenlegi diákjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában