vaol.hu podcast

2023.10.26. 19:14

Folyamatosan kísérletezni kell - Gasztropodcastünk vendége Kemény Kata

Ismét a gasztronómia áll podcast adásunk fókuszában – ezúttal a lisztérzékenyek diétás étkezéséről esik szó.

Tersztyánszky Krisztina

Forrás: vaol.hu

Vendégünk Kemény Katalin középiskolai tanár, akinek négy gyermeke közül kettő cöliákiás. Hogyan szembesültek a diagnózissal? Hogyan szervezte át a konyhai teendőket a diétához? Katalin a beszélgetés során elmondja, hogy mintegy huszonöt évvel ezelőtt még mennyivel nehezebb volt a diétás alapanyagok és a receptúrák beszerzése, mint ma, de akkor is, ma is szükség van a kísérletező szellemre. Szó esik arról, hogy az ő tapasztalata szerint melyik lisztből jó a gluténmentes palacsinta, melyikből a kalács, melyik vált be a panírozásnál. Azt is megtudjuk, hogy a lányok ma már önálló háztartást vezetnek, és leleményességben talán már az édesanyjukat is felülmúlják a diétás fogások elkészítése terén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában