2023.10.26. 19:14
Folyamatosan kísérletezni kell - Gasztropodcastünk vendége Kemény Kata
Ismét a gasztronómia áll podcast adásunk fókuszában – ezúttal a lisztérzékenyek diétás étkezéséről esik szó.
Forrás: vaol.hu
Vendégünk Kemény Katalin középiskolai tanár, akinek négy gyermeke közül kettő cöliákiás. Hogyan szembesültek a diagnózissal? Hogyan szervezte át a konyhai teendőket a diétához? Katalin a beszélgetés során elmondja, hogy mintegy huszonöt évvel ezelőtt még mennyivel nehezebb volt a diétás alapanyagok és a receptúrák beszerzése, mint ma, de akkor is, ma is szükség van a kísérletező szellemre. Szó esik arról, hogy az ő tapasztalata szerint melyik lisztből jó a gluténmentes palacsinta, melyikből a kalács, melyik vált be a panírozásnál. Azt is megtudjuk, hogy a lányok ma már önálló háztartást vezetnek, és leleményességben talán már az édesanyjukat is felülmúlják a diétás fogások elkészítése terén.
vaol.hu podcast
- Miként működik a szimfonikus zenekar? Aki válaszol: Németh Imre
- Az első dominó – Vass Péter Bexter mesél a kávéról
- Minden, amit az önvédelemről tudni lehet – Vendégünk Szabolcs Gergely oktató
- Bepillantunk a divatvilág kulisszái mögé – Rónaszéki Anna modellel beszélgettünk
- KULTivátor Podcast: Ki tudja hova lett a mozaik a szombathelyi aluljáróból?