Túra

2023.10.15. 14:58

Kéktúra: Túra a nyárias őszben - Indulás előtt fehér cseresznyefát ültettek

Igazán jó hangulatban és nyárias időben telt a szombaton az országos kék túra útvonalán megtartott túranap. Vasba még az Alföldről is érkeztek kirándulók.

Horváth László

Fotó: © Cseh Gábor

Vas vármegyében több szakaszon Velem–Bozsok, Bozsok - Szombathely-Olad, Szombathely-Olad – Egyházasrádóc, Szarvaskend – Egyházasrádóc, Szarvaskend – Ivánc, Ivánc – Őriszentpéter, Őriszentpéter – Szentgyörgyvölgy lehetett szervezetten, szakavatott vezetővel túrázni. Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapját a Magyar Természetjáró Szövetség szervezte.

Mielőtt Szombathelyről Egyházasrádócra elindult volna a csapat, a Parkerdőnél egy fehér cseresznyefát ültettek el. A csemetét aztán a Bozsokról ide megérkező túrázók locsolták meg. Az ültess egyőshonos gyümölcsfát az országos kék túra mentén kezdeményezét annak idején Bogáti András indította el. Mostanra szerte az országban számos helyen van már gyümölcsfa.

A vasi helyszínek népszerűségét mutatja, hogy a helyiek mellett egy egyes szakaszokra még az Alföldről, Püspökladányból, Kalocsáról is érkeztek résztvevők. A kéktúra az óramutató járásának megfelelően halad, ez alól egyetlen vasi szakasz, a Szarvaskend – Egyházasrádóc közötti kivétel. Egyházasrádócon tehát két csapat találkozott, közösen vendégelték meg egymást gulyással, rádóci rétessel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában