Köszöntő

2023.10.02. 17:00

Kerek születésnapot ünnepelt Margit néni Körmenden

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Soós Margit Körmenden, a kerek évforduló alkalmából Bebes István polgármester is köszöntötte a szépkorú asszonyt.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Margit néni 1933. szeptember 30-án született. Édesanyja egy kis zalai településről, Péntekfalváról került Szombathelyre, ott ismerkedett meg és házasodott össze Soós István ácsmesterrel. Két gyermekük született: Margit és majdnem másfél évvel fiatalabb húga, Irénke. 

Forrás: Szendi Péter

Margit néni édesapja 1940 telén megbetegedett és meghalt. A háború viharában a család szétesett, a félárva kislányok árvaházba kerültek. Margit nénit apai nagybátyja a budapesti Rózsák terén álló Protestáns Országos Árvaházban helyezte el. Szorgalmának és erős akaratának köszönhetően 1956 júliusában közgazdaságtanból diplomázott és felsőfokú francia nyelvvizsgát szerzett. Budapesten egy külkereskedelmi vállalatnál helyezkedett el, ahonnan osztályvezetőként vonult nyugdíjba. Margit néni baráti társaságával sokat járt színházba, koncertre, operába. Rengeteget utazott, számos külföldi országban járt. Az ünnepek többségét húga családjánál töltötte Körmenden. Amikor Budapesten a nemzedékéből minden barát eltávozott, 2016 májusában úgy döntött, Körmendre költözik. Néhány napra rá húga örökre eltávozott, de családjával Margit néni napi kapcsolatban áll, a 90. születésnapot is együtt ünnepelték. 

Forrás: Szendi Péter

A székorú asszony - bár hiányzik neki a főváros nyüzsgése és lehetőségei - beilleszkedett a kisvárosi életbe, sőt, a társasházban - ahol lakik - értékes barátságokra lelt. Margit nénit Bebes István, Körmend polgármestere is meglátogatta a születésnapján. A városvezető Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelével és egy csokor virággal érkezett az ünnepelthez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában