Találkozó

2023.10.14. 22:29

Készülődés a 24. bécsi táncháztalálkozóra

A Napraforgók Bécsi Magyar Néptánc és Népzene Egyesület táncházat rendezett a Collegium Hungaricumban múlt pénteken. Az élőzenés est a november 18-i 24. táncháztalálkozóra hangolódás is volt egyben.

Vaol.hu

A talpalávalót a Fajkusz Banda szolgáltatta, akik már régi barátai az egyesületnek. A táncház a gyerekekkel kezdődött, akik lelkesen tanulták az első lépéseket. A felnőtteknek is tartottak tánctanítást, sok osztrák és olasz vendég is részt vett - írja a volksgruppen.orf.at.

A Napraforgók legközelebbi programja a hagyományos évi nagy rendezvényük, a 24. táncháztalálkozó lesz november 18-án. Ekkor táncház, gálaműsor és több néptánccsoport fellépése várja az érdeklődőket a Novum rendezvényteremben. A talpalávalót az Üsztürü és a Kaptza zenekar szolgáltatja majd.

Az egyesület célja a magyar néptánc és népzene ápolása Bécsben. A táncházakkal és rendszeres próbáikkal erre törekednek immár 24 éve sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában