Kiállítás

2023.10.15. 17:49

Kiállítás nyílt a Magyarság Háza életéből Felsőpulyán

Október 13-án megnyitották a "Szemelvények a Magyarság Háza életéből" című vándorkiállítást Felsőpulyán a Kaláka Club és a Középburgenlandi Magyarok Kultúregyesülete meghívására.

Vaol.hu

A tárlat 10 nagyméretű ládában mutatja be a Magyarság Háza 10 éves tevékenységét, a magyarság kulturális örökségét. Láthatók a Kárpát-medence természeti és épített értékei, a kortárs magyar művészet alkotásai, a magyar mesevilág, gasztronómia - olvasható a volksgruppen.orf.at-n.

A Magyarság Háza 2011-ben nyitotta meg kapuit Budapesten, de küldetése, hogy programsorozatokkal más magyarlakta területekre is eljusson - mondta Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója.

Pánczél Károly, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke köszöntőjében kiemelte, a kiállítás segíti a Magyarság Háza nemzetegyesítő céljait. A tárlat a magyar kultúra sokszínűségét és gazdagságát mutatja be Felsőpulyán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában