Helyi közélet

2023.10.18. 11:00

Kilátó épül, folynak az előkészületek

Az óvoda felújítása mellett egy másik nagy projekt előkészítése is zajlik Őriszentpéteren. Az Őrálló kilátó építését a tervek szerint jövő nyáron kezdik el.

Vaol.hu

A város a közelmúltban egy kilátó építésére nyert 200 millió forintot TOP-os forrásból. A beruházás szükségessé tette a rendezési terv módosítását, amely jelenleg is zajlik. A kilátó helyrajzilag a Templomszerre épül, a Keserűszer felőli részen. Őr Zoltán polgármester és munkatársai, valamint a tervező nemrégiben bejárták az Árpád-kori tanösvény magassági pontjait. A kilátó ugyanis a tanösvényre épül, ahol a műemlék téglaégetővel, az Árpád-kori templom vársáncával, a börűvel (gyalogoshíddal) és a pihenőhellyel alkot komplett turisztikai attrakciót. Az építmény helyszínén végzett geodéziai vizsgálat kimutatta, hogy a talajszerkezet kiválóan alkalmas a kilátó alapjának megépítésére. A turisztikai beruházást – a tervezés és a szokásos kivitelezési procedúrák után – várhatóan jövő nyár elején kezdik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában