A hivatás átalakulásáról

2023.10.02. 17:21

Könyvtárosok lesznek vagy robotok? - Immáron huszonkilencedik alkalommal rendezik meg az Vas Vármegyei Könyvtári Napokat - fotók

Immáron tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat, a vármegyei hatókörű Berzsenyi Dániel Könyvtár idén is csatlakozott a programsorozathoz: szakmai nap, kamarakiállítás, könyvbemutató, író-olvasó találkozó, hangszertörténeti bemutató, előadás, kulturális zarándoklat, könyvtári kisfoglalkozások és rendhagyó zenés irodalomóra várja az érdeklődőket.

Vaol.hu

Forrás: Giczi Sándor

A hétfői nyitónapon a könyvtáros hivatás átalakulása 1960-tól napjainkig címmel szerveztek szakmai tanácskozást Celldömölkön. Németh Tibor, a Kresznerics Ferenc könyvtár igazgatója beszélt hivatásról és kalauzos életmódról, és többek között felelevenítette Ughy Jenő alakját, akinek emléktábláját szeptember 16-án avatták Nemeskeresztúron. Dr. Baráthné Molnár Mónika, a Berzsenyi könyvtár igazgatója pedig arra kereste a választ: változott-e a könyvtáros hivatás? Milyen kihívásokra kell gyorsan, kreatívan reagálnia a szakmának? Egyáltalán, évtizedek múlva: könyvtárosok lesznek vagy robotok?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában