Nem lehet elég korán kezdeni

2023.10.16. 13:25

Középpontban a közlekedésbiztonság Celldömölkön - fotó

Akadálypálya gyermekeknek, KRESZ-teszt felnőtteknek - többek között különböző ügyességi feladatok várták azokat, akik péntek délután kilátogattak a Kemenesaljai Művelődési Könyvtárhoz. Első alkalommal szervezett Közlekedésbiztonsági Napot a város - az időjárás is a szervezőkkel volt.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Giczi Sándor

Kismotorral, kerékpárral, rollerrel érkeztek a város óvodásai és iskolásai a Közlekedési Napra, amely hagyományteremtő szándékkal Celldömölk Város Önkormányzata, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár, a Celldömölki Rendőrkapitányság, a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság, a Magyar Vöröskereszt Kemenesalja Alapszervezete, a Celldömölk Mentőállomás, a Kemenesaljai Mentésügyi Egyesület, illetve a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezetének társzervezésében valósult meg. A cél a játszva tanítás volt: kicsik és nagyok interaktív programokon, ügyességi feladatokon megismerkedhettek a biztonságos közlekedés fontosságával, betekintést nyerhettek a fenti szervezetek munkájába, továbbá kipróbálhatták a borulásszimulátort, a “részegszemüveget”, és láthattak elsősegélynyújtó bemutatót. 

- Gyalogosan nem lehet meghódítani a világot, azonban a világ meghódításához az is kell, hogy a közlekedési eszközeinket megfelelően használjuk, biztonságosan és figyelemmel közlekedjünk, megóvva magunkat és embertársainkat- vallja a kezdeményező Magyar Autóklub. - Ez az, amit nem lehet elég korán kezdeni - hívta fel a figyelmet Fehér László polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában