ELTE SEK

2023.10.04. 17:13

Megmozgatják munkatársaikat - Egészségfejlesztő program a szombathelyi egyetemen - fotók

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Nagyszabású munkahelyi egészségfejlesztő programot indít októberben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Sporttudományi Intézet: gerinctréning, tollaslabda, pilates szerepel a programok között, és akár még stresszoldó relaxációs technikákat is elsajátíthatnak a campus dolgozói. 

Hallgatóik sikeres szakemberré nevelése mellett fontos feladatuknak tekintik az egészségfejlesztést, egészségmegőrzést - mondta lapunknak Biróné dr. Ilics Katalin, az ELTE PPK Sporttudományi Intézet adjunktusa, aki úgy tapasztalja: sokszor az első lépés a legnehezebb. A hónap folyamán ezért olyan mozgásformákat, tréningeket tartanak az intézmény dolgozói számára, amelyek hosszú távra beépülhetnek a mindennapjaikba. Mindezek mellett pedig kapcsolatépítésre is kiválóak ezek az alkalmak. 

Heti rendszerességgel több mint tíz féle egészséget támogató aktivitást kínálnak: például testösszetétel vizsgálatot, gerinctréninget, stresszoldós relaxációs technikákat, pilatest, funkcionális köredzést, íjászatot, pickleballt, tai chit, tollaslabdát, kajakat, kenut, műszeres szemvizsgálatot. A hónapot pedig egy közös táncest zárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában