Hagyományos őszi program

2023.10.25. 15:00

Mulatságos töklámpások készültek – Töretlenül népszerű a Tök Jó nap Bozzaiban

Hagyományos őszi programjára, Tök Jó napra – tökfaragásra és mesedélutánra – hívta a családokat az önkormányzat és a Bozzaiak Bozzaiért Egyesület múlt szombaton délután.

Tóth Katalin

Forrás: VN/ Nagyné Sámson Erika

Az eredetileg a játszótérre tervezett összejövetel a bizonytalan időjárás miatt a faluházba költözött. Ott Albert Zsuzsánna mesemondó és meseterapeuta szólította meg hallgatóit – gyerekeket és felnőtteket – tökös és boszorkányos mesékkel úgy, hogy a történetmeséléshez a hangtáljait is használta. Ötvennégyen, köztük 32 gyermek csatlakozott a Halloween ünnepéhez közeledve évek óta elmaradhatatlan programhoz, melynek csúcspontját az idén is a tökök kibelezése és kifaragása jelentette. 

Süléné Bánfalvi Eszter, a Bozzaiak Bozzaiért Egyesület elnöke elmondta: volt, aki kész tervvel érkezett, mások a helyszínen, az internetről választottak ábrázatot a töknek, rajzolták fel és vágták ki a mintát. Végül remekművek kerekedtek. Aki tököt faragott, az jutalomcsokit kapott, aki jelmezben érkezett, annak az idén is plusz édesség járt. Sütivel, üdítővel is várták a vendégeket. Az idén egy termelő, az önkormányzat és az egyesületi tagok ajánlották fel a tököket, amelyekbe egytől egyig mécses került. A rendezvény előkészítésében Becskeházi Henrietta, Bozzai könyvtárosa is tevékenyen részt vett. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában