Előadás

2023.10.21. 20:16

Olasz professzor és két doktorandusza érkezett az ELTE Savaria Egyetemi Központba

A nápolyi Pegaso Telematikai Egyetemről egy olasz professzor és két doktorandusza érkezett az ELTE Savaria Egyetemi Központba a campus Sporttudományi Intézetének vendégként. Az oktató pedagógushallgatóknak tartott előadást és bemutatót.

Vaol.hu

Forrás: Sporttudományi Intézet

Cristiana D'Anna és PhD-hallgatói az Erasmus+ oktatói mobilitási program keretében látogattak Magyarországra.

Némethné Tóth Orsolya egyetemi docenstől megtudtuk, a professzor prezentációjában egy amerikai kutató által kifejlesztett, a tanítás tervezésének és értékelésének eszközéül szolgáló teszt olasz körülményekre való átültetésének és érvényesítésének folyamatáról beszélt. Az előadás ötödéves testnevelőtanár szakos hallgatók előtt hangzott el, azok élénk érdeklődésétől kísérve.

Némethné Tóth Orsolya hozzátette, az ELTE szombathelyi sporttudományi képzésére nézve pozitív hozadékkal bír a két intézmény közötti – jelenleg kialakulóban lévő – kapcsolat, amelynek a hasonló kutatási terület képezi az alapját. Az együttműködés két fő területre terjed ki: arra, hogy a mozgást miképp lehet felhasználni a kognitív képességek fejlesztésében és a tanulásban, valamint a tanulóközpontú módszertan elterjesztésére a testnevelés oktatásában. A közös kutatási program eredményeit a felek konferenciákon és publikációkban tárják majd a nyilvánosság elé. 

Szöveg: Kleinhappel Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában