Okostányér

2023.10.23. 10:00

Országos tudáspróbát indít a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Több mint 2400 általános iskolába érkezett felhívás a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől, hogy diákjaik induljanak el a szövetség tudáspróbáján. A háromfős csapatoknak októberben egy online fordulóban, a döntősöknek élőben kell majd játékos formában számot adniuk, hogy mennyire ismerik az egészséges táplálkozás szabályait.

Vaol.hu

Zöldségek az „okostányéron” is

Forrás: Shutterstock

Hatodikos és hetedikes diákokból álló három fős csapatok nevezését várják, akiknek október 11. és november 6. között egy 20 kérdésből álló online tesztsort kell kitölteniük az egészséges táplálkozásról. Ebben nagy segítségükre lesz, ha ismerik, vagy most behatóan tanulmányozzák az érvényben lévő hazai táplálkozási ajánlást, az OKOSTÁNYÉR®-t az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottságának ajánlásával. (Az útmutató legfőbb újdonsága az volt, hogy az addigi tápanyagalapú ajánlást élelmiszeralapúra cserélték, ami sokkal közelebb áll a mindennapi élethez, hiszen nem fehérjét, zsírt vagy szénhidrátot fogyasztunk, hanem húst, tejet, kenyeret, zöldséget, gyümölcsöt.) Az októberi online fordulóban részt vevő gyerekek között három, egyenként 150 ezer forint értékű osztálykirándulást sorsolnak ki. Az online tudáspróbán legjobban teljesítők közül kerülnek ki a döntősök – minden vármegyéből 1-1 hatodikos és 1-1 hetedikes csapat –, akik a november 18-i budapesti döntőn már személyesen mérhetik össze tudásukat egy húsz állomásból álló akadálypályán. A tudáspróbán a www.okostanyeragyselejtezo.hu oldalon, regisztrációt követően lehet részt venni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában