Fejlesztés

2023.10.26. 16:04

Sokan tekernek arra - Kerékpáros pihenő épül Répcelakon

A Répcelakot Nickkel összekötő kerékpárút része az országos kerékpárút hálózatnak, sokan túráznak arra a jóidőben, így annak érdekében, hogy az arra tekerő turisták kellőképpen felfrissülhessenek a településen, az üdvözlő Répcelak-felirat mellett kerékpáros pihenőt alakít ki az önkormányzat.

Polgár Patrícia

Forrás: Winkler Krisztina

- A 86-os számú elkerülő út felőli bevezetőnél tavaly készült el az üdvözlő Répcelak-felirat és mivel a Nick felé vezető kerékpárút az országos kerékpárút hálózat része, úgy gondoltuk (és javaslat is van erre), hogy kerékpáros pihenőt alakítunk ki a feliratnál. Ha jönnek a biciklisek, tudnak nálunk fényképeket készíteni és nem utolsósorban meg tudnak ott pihenni – vázolta Szabó József, Répcelak polgármestere.

Hozzátette, a beruházás több mint 2,5 millió forintból, önkormányzati forrásból valósul meg és tartalmaz egy ivókutat, három kerékpártámaszt, egy kerékpáros szerviz pontot, egy köztéri kukát, egy betonasztalt két beton paddal és térköves burkolatot. A kivitelezés két héttel ezelőtt kezdődött meg és a munkálatok a hónap végére már be is fejeződnek. A területre a víz bevezetését a későbbiekben oldják meg – tudtuk meg a polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában