Helyi közélet

2023.10.23. 13:57

Szakmai est a feltárásról

Vaol.hu

Szakmai estet tartanak a kőszegi Szent-Jakab templom régészeti feltárásának eddig eredményeiről - derül ki a Savaria Múzeum Régészeti Osztályának közösségi oldalán megosztott bejegyzésből. Mint írják, a régészeti kutatás számos, gazdag melléklettel (ékszerek, öltözetek, stb.) rendelkező kora újkori temetkezést tárt fel. A szentély alatti nagyobb, illetve az eddig ismert családi kripták mellett két újabb, épített temetkezőhelyet sikerült megtalálni, ahonnan ugyancsak értékes maradványok és leletek kerültek elő.

Az előadás az épület régészeti kutatásait és az ezzel párhuzamosan folyó, az építészettörténeti összefüggéseket vizsgáló falkutatási munkák eddigi eredményeit ismerteti.

Az esemény 2023. október 25-én, 18 órakor kezdődik Budapesten, a Budapesti Építész Kamara tagságának szabad elő, kiállító-, találkozó és rendezvényterének (FUGA) Zalotay Elemér termében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában