Helyi közélet

2023.10.13. 13:54

További két osztrák-izraeli kettős állampolgár vesztette életét

További két osztrák-izraeli kettős állampolgár vesztette életét a Hamász iszlamista szervezet támadása nyomán Izraelben - közölte csütörtökön este az osztrák külügyminisztérium.

Vaol.hu

A közlemény szerint "a Hamász Izraellel szembeni brutális terrorjának estek áldozatul". A tárca részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak.
    A minisztérium ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem az eltűntként számon tartott két osztrák-izraeli kettős állampolgárról van szó, akik sorsáról továbbra sincs hitelt érdemlő információjuk.
    A minisztérium szerdán egy osztrák-izraeli kettős állampolgár haláláról számolt be.
    A Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei múlt szombaton meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek a zsidó állam déli részébe, ahol több mint 1300 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, nagyjából 150 embert elraboltak, túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium csütörtökön este arról tájékoztatott, hogy az övezet ellen indított izraeli hadműveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta az 1500-at, a sebesülteké pedig a 6600-at.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában