Évforduló

2023.10.15. 21:08

Ünnepi gála a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház megnyitásának 40. évfordulóján

A Hevesi Sándor Színház negyven évvel ezelőtti megnyitására emlékeztek ünnepi gálával Zalaegerszegen. Szentmártoni János kulturális helyettes államtitkár beszédében kiemelte: a színház együtt él a társadalommal, kölcsönösen hatnak egymásra.

Vaol.hu

Gálaest a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház megnyitásának 40 éves évfordulója alkalmából

Fotó: Katona Tibor

Hozzátette: a színház megnyitásához szükség volt egy erős, elkötelezett helyi közösségre. Zalaegerszeg a 70-es évek végén dinamikusan fejlődött, ami lehetővé tette egy színház létrehozását a diktatúra idején.

Az intézmény négy évtized alatt százezreknek nyújtott élményt. Ez az alapítók elkötelezettségét és a szilárd alapokat mutatja. A jelenlegi igazgató, Besenczi Árpád szerint a nézők és színészek "együttlélegzése" tartja össze a színházat.

Az ünnepségen átadták a színház örökös tagsági oklevelét Böhm Györgynek, a nyitóelőadás közreműködőjének. A művészek közül többen, akik az évek alatt megfordultak a színpadon, most is részt vettek az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában