Projekt

2023.10.27. 15:00

Ünnepnap a Bolyai életében: tantermek újultak meg, új játszótér is létesült az 500 milliós beruházásban - fotók

Hat gyakorló iskolája fejlesztésére nyert el 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Köztük az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium infrastruktúráját és eszközállományát 500 millióból fejlesztették – a projekt ünnepélyes záróeseményét pénteken tartották.

Tóth Katalin

Forrás: Cseh Gábor

Az ELTE a Gyakorló iskolák infrastrukturális fejlesztése felhíváson belül valósította meg a projektet. – Részben a tanév kezdetéig, részben az elmúlt hetekben, hónapokban megújult belül az iskola: 21 tantermet újítottak fel, valamint a teljes aulát, a régi tornatermet a futófolyosóval. Az iskolaudvaron műfüves pálya, streetball pálya és játszótér létesült. Új iskolabútoroknak és negyven új digitális táblának örülhetnek diákok, tanárok – utóbbiak az oktatás módszertanát is megújították az intézményben – a Bolyai-iskolában Papp Tibor igazgató beszélt az eredményekről, megemlítve a kevésbé láthatókat is, mint a gyengeáramú villamoshálózat fejlesztése.

Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja ünnepnapnak nevezte a tegnapit a bolyais közösség életében. Számos területen előre tudtak lépni az elmúlt években, mondta, és biztosította a jelenlévőket: folytatni szeretnék a beruházások sorát a Bolyai-iskolában (laborfejlesztésekkel) és az ELTE szombathelyi kampuszán. Prof. dr. Borhy László akadémikus, az ELTE rektora üdvözletét Lenkai Nóra, az ELTE SEK rektori biztosa tolmácsolta. „Az ELTE-nek fontos pillérei a gyakorló iskolái. A most lezárt komplex fejlesztés lehetővé teszi, hogy a 21. századhoz méltó oktatást folytathassunk az intézményben. Gyermekeink tanításába megéri fektetni, hiszen ők a jövő zálogai. A megvalósult fejlesztés csapatmunka eredménye” – hangsúlyozta levelében.

Az eseményen részt vett dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke. Köszöntőjében friss Nobel-díjasainkat, Karikó Katalint és Krausz Ferencet hozta példaként az aulában összegyűlt diákságnak. – Bolyaisnak lenni önmagában minőséget jelent, ti vagytok az utánpótlás, akik évek vagy évtizedek múlva a nyomdokaikba léphettek – mondta a tanulóknak, kiemelve a jó iskolák, jó pedagógusok meghatározó szerepét.

Végül Papp Tibor megköszönte a példás együttműködést mindenkinek, akik a pályázat és a megvalósulás sikeréért dolgoztak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában