Agrár

2023.10.29. 08:34

Vasi gazdák Amerikában – eredményes volt a tanulmányút

Öt vasi vett részt a NAK Agrárszolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett önköltséges úton az Egyesült Államokba. Az összesen 21 fős magyar delegáció betekintést nyerhetett a gyakorlatban alkalmazott legmodernebb technológiákba és a legújabb kutatási eredményekbe.

Vaol.hu

Forrás: VN

A NAK vasi szervezete érdeklődésünkre közölte: - A szakmai úton gazdálkodóink megtapasztalhatták, hogy az amerikai szabályrendszer sokkal lazább, az uniós pedig indokolatlanul szigorú. Az agrárinnovációban az USA az elsők közt jár, a tanulmányút során megismert amerikai gazdálkodók szorosan együttműködnek egyetemekkel és kutatóintézetekkel, a magyar falugazdász-hálózathoz hasonló szakértői csapat közreműködésével. A fiatalok agráriumba való bevonása széles körben, már nagyon korán elkezdődik – itthon ezen a területen is számos lépést kell tegyünk.

Bízunk benne, hogy gazdatársaink a kint látott előremutató, professzionális szakmai ismereteket, megoldásokat terjeszteni fogják itthon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában