Helyi közélet

2023.11.15. 10:41

A katona szemével figyeli a világ nagy változásait

Vukics Ferenc, a Magyar Kultúra Lovagja, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem alapítója, számos műsor katonai szakértője volt a vendége a Körmendi Kaszinónak.

Vaol.hu

A szakember Szabó Ferenccel, a Magyar Kultúra Lovagjával beszélgetett Világrendszer-változás – világok harca címmel a Körmendi Kulturális Központ egyik klubhelyiségében. Az előadó elmondta, hogy nem először jár Körmenden, hiszen maga is sokat játszott itt zalaegerszegi színekben utánpótlás-kosárlabdázóként. Később Zalaegerszegen volt honvédkollégista, így egyértelmű volt számára a katonai pálya. A Kossuth Lajos Katonai Főiskolán folytatta tanulmányait, és mérnöktanárként, valamint gépesített lövész tisztként végzett. Munkája mellett speciális katonai sportokkal foglalkozott, ő élesztette újjá az ősi magyar harcművészetet, a barantát, és tíz évig elnöke volt az Országos Barantaszövetségnek. Lassan húsz éve tagja a Magyar Hadtudományi Társaságnak. Idén májusig a katonai felsőoktatásban dolgozott, akkor harminc év szolgálat után, ötvenévesen megkapta az obsitot. Azóta több ideje van katonai szakértőként szerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában