Aláírási ceremónia

2023.11.28. 17:31

A református egyház tulajdonába került a bajánsenyei iskola

A tulajdonos önkormányzatok hozzájárulása után aláírták a szerződést, amely szerint a bajánsenyei iskola a Halásztelki Református Egyházközség tulajdonába került.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Az aláírási ceremónián öt település polgármestere vett részt, a házigazda Györke Gyula Bajánsenyét, Albert Attila Magyarszombatfát, Kapornaky Sándor Kercaszomort, Keserű József Kerkáskápolnát, Balogh Ernő Velemért képviselte. Györke Gyula beszédében kiemelte: a törvény adta lehetőséget kihasználva az év elején a Halásztelki Református Egyházközség bejelentette tulajdonba vételi szándékát a bajánsenyei iskolára vonatkozóan. 

Az iskola Nemesnépi Zakál György nevét vette fel, és két éve a Halásztelki Református Egyházközség fenntartásában levő Bocskai István Református Oktatási Központ tagintézményeként működik. Főigazgatója dr. Papp Kornél, aki maga is az intézmény tanulója volt. Mint mondta, az iskola története 220 éves múltra tekint vissza, így a legfőbb feladat átadni azt az örökséget, azokat az értékeket, amelyek az Őrségre jellemzők. Elhangzott az is: az iskolában kiváló oktató-nevelő munka folyik, a hátteret jelentő infrastruktúra felújítását, korszerűsítését a közeljövőben tervezik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában