Felhívás

2023.11.22. 14:51

„Ajándékozz élményt!” - Adventi Civil Börze 2023 - Karácsonyi Adománygyűjtés Vas vármegyében

A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve 2023-ban is megszervezi a hagyományos Adventi Civil Börze elnevezésű országos karácsonyi adománygyűjtő programot. A Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ „célintézménye” a Szombathelyi-i Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Családok Átmeneti Otthona.

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

„Az Adventi időszak különösen nehéz a gyermeket, gyermekeket nevelő családok számára, hiszen a fizikai nélkülözés mellett ilyenkor mentálisan is sérülékenyebbek a szolgáltatást igénybe vevők. A gyermekek „természetes igénye”, hogy ajándékokkal lepjék meg őket, viszont erre az intézményegységnek és a családoknak kevesebb lehetősége van. Ezt szeretnénk segíteni az adománygyűjtéssel.” – ismertette Gorza Norbert, a Civil Központ szolgáltatási koordinátora.

Az otthonvezetővel történő egyeztetést követően, csakis célzott, tárgyi adományokat gyűjtenek: készség - és képességfejlesztő gyermekjátékokat, mesekönyveket, tartós élelmiszereket, édességeket, mosó – és tisztálkodási szereket. Az adománygyűjtés időszaka: 2023. november 27. - 2023. december 20. Helyszínek: Szombathely, Horváth Boldizsár körút 9.  – hétfőtől – péntekig 10.00 és 15.00 között Szombathely, Kőszegi utca 9. – kedden és szerdán 10.00 és 17.00 között Előzetes egyeztetést követően, illetve egyéni igény esetén a Civil Központ munkatársai személyautóval vidékre is eltudnak menni a felajánlott adományokért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában