Kezdeményezés

2023.11.17. 14:00

Aláírásgyűjtés indult a felsőcsatári gyermektábor megmentéséért

A felsőcsatári gyermektábor megmentéséért a Kerekerdő Alapítvány indított kampányt, online aláírásgyűjtést is közzétettek: a kezdeményezéshez már több mint 600-an csatlakoztak.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/Kerekerdő Alapítvány

A mintegy 100 éves épület a szombathelyi önkormányzat tulajdona, ám idén a felsőcsatári ingatlant nem nyitották ki a táborozók előtt - erről a Kerekerdő Alapítvány napokban közzétett Facebook-posztjából értesültünk.

Azt írták: "A tábor bázisán több mint 30 éve valósítunk meg természetvédelmi táborokat, erdei iskolai programokat. Környezete nagyrészt Natura 2000 terület és jelentős kulturális örökségvédelem alatt álló értékek hordozója. Így a kampány a közvagyon megőrzését, a közösségi értékek védelmét és a fenntarthatóságra nevelést is szolgálja. A tábort üzemeltető Szombathelyi Agora Kulturális Központ 2022-ben műszaki okokra hivatkozva bezárta a tábort (...)" - olvasható a posztban.

Megtudtuk azt is: az aláírásgyűjtés célja, hogy a döntéshozók megtegyék a szükséges lépéseket a felsőcsatári tábor felújítására, hogy az ne váljon az enyészet áldozatává, vagy - ahogy fogalmaztak - önös üzleti magánérdekek martalékává, és minél előbb fogadni tudjon táborozókat, erdei iskolai és már gyerekcsoportokat.

Nem ez az egyetlen táborhely, ami a szombathelyi önkormányzathoz tartozik és kihasználatlanul áll Vas vármegyében: Kemeneskápolnán szintén van egy ifjúsági tábor, amit információink szerint egyelőre nem tudtak eladni, s arról sem tudunk, hogy hasznosítására bármilyen szándék lenne. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában