Segítség karácsonyra

2023.11.02. 18:19

Az idei karácsonyi segélyek kérdését tárgyalta a répcelaki önkormányzat

Legutóbbi képviselő-testületi ülésén tárgyalta az idei karácsonyi segélyek kérdését a répcelaki önkormányzat. Úgy határoztak: idén nem emelnek az összegen, a jogosultsági feltételeken azonban változtattak.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

Az önkormányzat tájékoztatójából kiderül: a 20 ezer forintos támogatásra a 70 évnél idősebb; valamint a gyermeküket egyedül nevelő répcelaki lakóhellyel rendelkezők jogosultak, illetve a három vagy annál több gyermeket nevelő családok – utóbbiak gyermekenként kapják a segélyt. 

A 70 évnél idősebb személyek esetében a családonként egy főre jutó jövedelmet maximum 219.450 forintban; a gyermekét egyedül nevelő szülő esetében 182.400 forintban; a három, illetve a háromnál több gyermeket nevelő szülők esetében 182.400 forintban határozzák meg a jogosultság eléréséhez. A kérelmek benyújtásának határideje november 30-a, ám az a kérelmező, aki a határidőt menthető indokkal mulasztja el, de a jogosultsága fennáll – a mulasztás tényének igazolása mellett – kérelmét a tárgyévet követő év január 10-éig benyújthatja. 

A kérelem benyújtásához szükséges nyomtatvány a Répcelaki Közös Önkormányzati Hivatalban, Finta Brigitta szociális ügyintézőnél, valamint a Répcelaki Bölcsőde és Idősek Klubjában áll rendelkezésre, a város honlapjáról is letölthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában