Könyvbemutató

2023.11.26. 17:35

Befőtt téli estékre – Bemutatták Nagy Péter Énidők sorozatának újabb kötetét, a Nyárt

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

A Mindenhol jó, de legjobb mindenhol! utazós sorozat három könyve, a Kiúton és az évszakok tematikájára felfűzött Énidők 1. része, a Tavasz után újabb szépirodalmi művel jelentkezett a szerző: kézbe vehető már a Nyár is, amely a korábbiakhoz hasonlóan a B.K.L. Kiadó gondozásában jelent meg.

„Kerek történetek, szögletes történetek, megható történetek, elgondolkodtató történetek, hosszú és rövid, édes és keserű történetek. Valós és elképzelt, mindennapi és különleges történetek. Nyaralós és otthon maradós történetek, napozós és bőrig ázós történetek. Történetek fiatalságról és öregségről, szerelemről és csalódásról, álmokról és valóságról.” – így csalogatja leendő olvasóit a könyv, amelynek szerzőjéről úgy fogalmazott a kiadója, Boda László, hogy mostanra „szépíróvá érett.” Ő volt az is, aki megszámolta, közel háromszáz karakter bőrébe bújt Nagy Péter a lelki útravalóval, tanulságokkal is szolgáló 92 történetben.

Kovács Ágnes irodalomtörténész egyebek mellett arról faggatta a szerzőt, honnan „szerzi” a karaktereket, történet-ötleteket, mennyire tükrözik világlátását, miért fontos, hogy az olvasmányok elgondolkodtassanak, valamint, hogy miért érdemes elraktározni élményeket a nyárból vagy életünk szép időszakaiból. A jó hangulatú, telt házas könyvbemutatón közreműködött Ostyola Zsuzsanna előadóművész, Szombath Gergő táncművész, Kárai Borbála táncművész, valamint Boda Borbála, aki zongorázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában