Közügyek

2023.11.24. 10:00

Bérleti díjak, támogatások - Testületi ülés volt Sárváron

A képviselő-testületi ülésen több önkormányzati rendeletet is módosítottak.

Polgár Patrícia

Középen Kondora István polgármester

Elsőként a Sárvári Gyógyfürdő Kft. pénzügyi helyzetét tárgyalták. A komplexum sikeres nyári szezont zárt. Döntöttek a jövő évi Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatokról: hatvan pályázót részesítettek támogatásban, akik havi tízezer forintot kapnak egy éven át. A képviselők módosították az önkormányzat idei költségvetését és az önkormányzati lakások, valamint helyiségek bérbeadásáról szóló rendeletet. A bérleti díjak 15 százalékos indexálásáról döntöttek, a piaci alapon történő bérbeadás esetén pedig ötszázalékos emelésről. 

A szociális ellátásokról szóló rendelet módosítása értelmében az egyes szociális támogatások jogosultsági jövedelemhatárait 15 százalékkal megemelték 2024. január 1-jétől. A közterület-használatról és a városkép védelméről szóló rendelet módosításával ugyancsak jövő év elejétől a Hild park, a Posta tér, valamint a Csónakázótó körüli szabadidőpark területén működő kereskedelmi, vendéglátó egységeknek 15 százalékkal emelik a teraszokra, előkertekre vonatkozó közterület-használati bérleti díjait.

 A köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló önkormányzati rendelet két módosítása is érinti a lakosságot: a temetkezési díjak jövőre nem változnak, 2025. december 31. napjáig még lehet temetkezni a Soproni úti köztemetőben. A Központi Orvosi Ügyelet működtetésére kötött megállapodás megszüntetéséről döntött a testület, mivel 2024 elejéig az egész országban megújul az alapellátási ügyeleti rendszer, Sárváron is a mentőszolgálat veszi át a feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában