Fejlesztés

2023.11.17. 16:59

Biztonságban a villámárvizek ellen: kiépült a csapadékvíz-elvezető rendszer Nardán

Rendszeresek a villámárvizek Nardán, az ott élők azonban végre biztonságban érezhetik magukat: 163 millió forintból befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a faluban.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/PE

A csapadékvíz-elvezetési program második fázisa valósult meg, az elsőt 2018-ban adták át – tájékoztatott dr. Glavanics Krisztina polgármester. Hozzátette: 2014-ben nyolcszor éltek át villámárvizet. - Rendszeresek a villámárvizek a település földrajzi adottságainak köszönhetően, tulajdonképpen az úttest volt az árok (a víz számára) – összegzett a faluvezető. Dr. Glavanics Krisztina így jelentős előrelépésnek tartja, hogy a mintegy 500 lelkes Nardán egy ilyen volumenű beruházás megvalósulhatott, ami óriási gondokat orvosolt.

- A kisnardai falurészen 163 millió forintos Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásból megújult a csapadékvíz-elvezető rendszer – ezt már dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője mondta el. Mintegy egy kilométer hosszan épült ki az árokrendszer az út mindkét oldalán, ezzel párhuzamosan pedig mindegyik porta nyolc méter széles új hidat, bejáratot is kapott. Azokon gépkocsival is megállhatnak a helyiek, így nem kell az út szélén parkolniuk – tájékoztatott dr. Hende Csaba.

A Magyar falu programból további 10 millió forintot nyert az önkormányzat a kisnardai településrész egyik járdaszakaszának helyreállítására, ez várhatóan a tavaszi hónapokban készül el. Számos beruházás történt az elmúlt időszakban – erről is beszélt dr. Glavanics Krisztina. Energetikai felújításon esett át az orvosi rendelő, megnyílt az óvoda, két játszótér-beruházást adtak át, a jövőben pedig szeretnék az önkormányzat melléképületeit megszépíteni. Ehhez forrást a Magyar falu program újabb pályázatain szereznének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában