Halloween

2023.11.02. 20:09

Botrány a csipkereki csokigyűjtésen: ellopták a gyermekeknek szánt édességeket

“Csokit vagy csalunk” helyett: csokit vagy lopunk - Új értelmezést nyert a szokásos halloween-i szöveg a csipkereki rendezvényen.

Vaol.hu

Forrás: Facebook

Október 30-án este idegenek szedték össze a finomságok nagy részét Csipkereken, az immár hagyományos, gyerekeknek szervezett “Csokit vagy csalunk”-programon. Ahogyan azt Csipkerek a Facebook oldalán írja: idén sok család csatlakozott a kezdeményezéshez, de csúfos vége lett. 

A gyermekek már csak üres kosarakat találtak a házak előtt. Volt, ahonnan az elkövetők még a kosarat is magukkal vitték, ráadásul  fotózkodtak is a zsákmányolt édességgel és a képeket Facebookon is megosztották.

Csipkerek polgármestere, Dókáné Léber Katalin telefonos megkeresésünkkor elmondta: az ügyben a körzeti megbízottnál feljelentést tettek.

Elektronikus úton a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz elküldött kérdésünkre Seffer Lilla rendőr őrnagy, sajtószóvivő azt a tájékoztatást adta, hogy a Vasvári Rendőrkapitányságra 2023. október 31-én érkezett bejelentés, miszerint Csipkereken tizenöt ház elől édességeket loptak el ismeretlen elkövetők. A széleskörű adatgyűjtést követően a körzeti megbízottak elfogták a cselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható csehimindszenti férfit és nőt.

 A vasvári nyomozók a férfit és a nőt szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, melynek során elismerték a bűncselekmény elkövetését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában