Fórum

2023.11.29. 17:30

Demonstráció Brüsszel felé - dr. Hende Csaba és Szita Károly, Kaposvár polgármestere tartott közös fórumot Szombathelyen - fotók

Békét akaró magyarokról, brüsszeli büntetésről és a nemzeti konzultáció lényegéről is beszélt lapunknak dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, Szombathely országgyűlési képviselője és Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Korábban beszámoltunk róla, “Védjük meg szuverenitásunkat” címmel fórumot tartottak hétfőn este az Őrvidék Házban. Mit jelenthet ez az üzenet egy ellenzéki vezetésű városban, és egyáltalán: mi a célja az újabb országjárásnak? Ezt (is) kérdeztük az est vendégétől és házigazdájától. A válaszok messzire mutatnak. - Nyomatékosítani szeretnénk Brüsszel felé: nem egy politikai erő saját álláspontja, hanem a magyarok többségének a véleménye áll velük szemben. Ezért nagyon fontos, hogy minél többen aláírják és visszaküldjék a nemzeti konzultációt - fogalmazott dr. Hende Csaba.  

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a lapunknak adott interjúban hangsúlyozta: - Azért nem kapjuk meg a minket megillető pénzt, mert nem akarunk háborút, mert nem akarjuk, hogy megszüntessék a rezsicsökkentést, és mert ellenállunk a migrációnak. Büntetnek bennünket, mert nem úgy táncolunk, ahogy ők akarják. Hozzátette: - A brüsszeli elit egyenlő a magyar baloldallal. A magyar baloldal háborút akar, a magyar baloldal beengedné a migránsokat. Nemény András, Szombathely polgármestere korábban azt mondta, hogy a migráció megfelelő kezelési módja a kötelező kvóta. Mi pont ez ellen tiltakozunk. Ezért kérjük Magyarország polgárait, hogy csatlakozzanak a nemzeti konzultációhoz. Amit őt akarnak, annak az lenne a következmény, hogy ellenőrzés nélkül mindenkit be kellene engedni az országba, gettókat kellene létrehozni. S ne higgyük, hogy később haza mennének - ezt már bebizonyították Német- és Franciaországban.  

Szita Károly szerint másfél esztendővel ezelőtt a rendszerváltást követő időszak legnagyobb önkormányzati összefogásának lehettünk tanúi, amikor 2800 polgármester közösen fordult Ursula von der Leyenhez, hogy soron kívül adja oda számunkra az európai uniós forrásokat.  Az elnök emlékeztetett: az összegből olyan energetikai beruházásokat lehetne megvalósítani, amelyek eredményeképpen kevesebb gázt és villanyt kellene vásárolni. - Nem adomány, amit várunk. Ez a pénz a miénk, ezt a pénzt már befizették a magyarok évekkel ezelőtt és most várjuk, hogy megkapjuk - húzta alá. Majd így folytatta: - Azért jó a rezsicsökkentés, mert ha nem lenne, minden szombathelyinek gázból a nyolcszorosát, villanyból a kilencszeresét kellene fizetnie. Azért jó a migrációellenes álláspont, mert a szombathelyiek békességben élhetnek és maguk nevelhetik fel a gyermekeiket. Azért jó, hogy mi nem háborút, hanem békét akarunk, mert csak így lehet nyugodtan élni egy településen. Ha megkérdezné a szombathelyieket, higgye el, több mint 90 százalékuk azt felelné: békét szeretne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában