Innováció

2023.11.24. 14:06

Díjazták a kőszegi Lomilottó ötletét

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatát 15 éve hirdeti meg a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia Szakértői Központja együttműködésével. A kőszegi Lomilottó pályázata az "önkormányzati innovációk" témakör 2. helyezettje lett.

Vaol.hu

Básthy Béla, Németh Ildikó, Mersich Mátyás, Erényi Péter és Ipkovich Ákos

Forrás: VN/Kőszegi Önkormányzat

A Lomilottó pályázata az "önkormányzati innovációk" témakör 2. helyezettje lett Gödöllő Önkormányzata "Pedibusz" nevű pályázata mögött. A pályázat prezentációját Básthy Béla polgármester mutatta be és a díjat is ő vette át Schmidt Jenőtől, a TÖOSZ elnökétől. A szakmai zsűri nagyra értékelte a kőszegi Lomilottó játékot, amely az önkormányzati, vállalati és lakossági szférák együttműködésben valósul meg, az önkormányzat számára költséget takarít meg, könnyen adaptálható, környezettudatos szemléletformáló hatású és sok embert ér el. A kőszegi pályázat a 2. helyezés mellett a Munipolis kommunikációs hálózat innovációs különdíját is elnyerte. Básthy Béla megköszönte az együttműködést az önkormányzat partnereinek, akik nélkül a Lomilottó program nem működhetne. Németh Ildikó városüzemeltetési osztályvezető társaságában köszönetet mondott a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékkezelési Nonprofit Kft. (STKH Kft.) részéről a Kosztka László vezérigazgató megbízásából jelen lévő Ipkovich Ákos telepvezetőnek, a kőszegi Tesco Áruházat képviselő Erényi Péter áruházvezetőnek és Mersich Mátyásnak, a Hétforrás-Coop Zrt. vezérigazgatójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában