Elismerés

2023.11.29. 14:26

Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet kapott Vép önkormányzata

A Belügyminisztérium Márvány Aulájában rendezett konferencián a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatokért járó elismerések mellett az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy címeket is átvehették a sikeresen pályázó önkormányzatok. Tizenhárom önkormányzat, köztük a vépi részesült európa tanácsi elismerésben.

Tóth Katalin

Az átadón jobbról a harmadik Kovács Péter polgármester

Forrás: VN/Belügyminisztérium

Az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (European Label of Governance’ Excellence – ELoGE) díjátadó ünnepségén az idén vehették át 2021 után másodszor azok az önkormányzatok a Védjegyet, amelyek a szigorú nemzetközi szabványok mentén teljesítették az Európa Tanács TÖOSZ által adaptált programjának feltételeit. Vép az előző pályázaton még nem indult, az idén Kovács Péter polgármester kezdeményezte a nevezést, melyet a képviselő-testület is támogatott. 

– Az első feltétel volt, hogy a lakosságszámnak megfelelően legalább 300 kérdőívet töltsenek ki a vépiek. Felhívást juttattunk el az iskolásokon és az óvodásokon keresztül a szülőknek, a helyi lapban és a közösségi oldalon is kértük az online kérdőív kitöltését. A célt elértük – miután a 300 kérdőív rendelkezésre állt, egy táblázatot kitöltve, dokumentumokkal, indoklásokkal kellett alátámasztani a megfelelőséget az európai önkormányzás 12 alapelve szerint, ami nagyon alapos elmélyülést kívánt a sok-sok szempont alpontjai között. 

A munka dandárját Nagyné Kányási Andrea és Palotás Péter végezte – tudtuk meg Kovács Pétertől, aki az átadón megköszönte a lakosságnak a részvételt, valamint az előbb említetteken kívül Fekete Katalin önkormányzati szakértő segítségét is. – Nagy örömünkre szolgál, hogy bekerültünk a hat díjazott közé. A pályázat előkészítése során sok információt kaptunk a kiváló önkormányzás feladatrendszeréről, ami segíti, javítja jövőbeni tevékenységünket. Ezentúl az ELoGE rendszerén keresztül közelítünk minden jelentkező probléma megoldása során – zárta Kovács Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában