Családias hangulatú találkozó

2023.11.04. 20:00

Felsorakoztatta veterán járműveit és egykori parancsnokát köszöntötte Simon Tihamér rendőr főtörzszászlós - fotók

Simon Tihamér rendőr főtörzszászlós közelgő 80. születésnapja alkalmából köszöntötte egykori főnökét, dr. Babos Albert nyugalmazott határőr dandártábornokot. A kerek évfordulóra Simon Tihamér veterán gépjárműveit is felsorakoztatta a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektumának udvarán.

Tóth Judit

Forrás: Unger Tamás

A családias hangulatú találkozón Simon Tihamér beszélt a határőrség szellemiségét idéző veterán járművekről. Mint mondta, gyűjtőszenvedélye sorállományba vonulásakor, 1996-ban kezdődött. Sokáig Ifa-gépjárművezetőként tevékenykedett a Szombathelyi Határőr Igazgatóságnál, majd leszerelése után dr. Babos Albert dandártábornok gépkocsivezetője lett.

-Örülök, hogy ez a mai nap létrejöhetett, hiszen megelevenedik a múlt. Három Ifát és egy Lada 1500-as gépjárművet hoztam a találkozóra, illetve a születésnapi köszöntésre. Utóbbi az 1970-es évek végén és 1980-as évek elején csúcskategóriás gépjárműnek számított, nem férhetett hozzá akárki, orvosoknak, pártvezetőknek, igazgatóknak volt ilyen típusú szolglálati autója. Két első generációs W50LA Ifát is bemutatok, az egyik 1985-ös, a másik 1987-es kiadás. Ezeket követte korszerűbb változatként 1988-ból az L60-as változat, ebből is hoztam egyet - mondta a gyűjtő, aki azt is elárulta, hogy a járművek 16-20 liter üzemanyagot fogyasztanak százon. Az Ifákat csapatszállításra használták, a platókra 20 személy fért fel. 

-Volt főnökömet, első parancsnokomat szerettem volna meglepni a járművekkel, és az sem titkolt szándékom, hogy megidézzem az egykori Határőrség és a sorállományú katonaság mindennapjait - mondta Simon Tihamér, aki az összejövetel végén dr. Babos Albert nyugalmazott határőr dandártábornokot köszöntötte közelgő 80. születésnapja alkalmából, majd ki is próbálta a járműveket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában