Útfelújítások

2023.11.05. 18:07

Fókuszban a városi közlekedés - Összeült a testület Szentgotthárdon

A képviselő-testület legutóbbi ülésén napirendre került a közlekedésre vonatkozó előterjesztés is, amely részletesen felvázolta a jelenlegi helyzetet, így a megvalósult útfelújításokat és a forgalmi rend változását is.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Az ülésen elhangzott: a város közúthálózatának gerincét a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utak teszik ki. Az önkormányzati tulajdonú, illetve kezelésű közlekedési felületek burkolatfelújítására – saját forrásból és pályázati támogatásokból – 123 millió forintot költött idén a város. Több pályázati projekt is folyamatban van: előkészítés alatt áll például a Haris vasúti megállóhelynél egy új gyalogos vasúti átjáró, valamint egy ehhez csatlakozó új gyalogút kiépítése a Felsőliget utcáig. Hivatali, illetve lakossági kezdeményezésre több javaslat is megfogalmazódott egyes közlekedési szituációk és megoldást kívánó helyzetek kapcsán. A képviselők döntöttek forgalomtechnikai tükrök, közlekedési táblák kihelyezéséről, továbbá arról, hogy a Kossuth Lajos úti sportcsarnok környezetében egy gyalogátkelőhelyet létesítenek. A Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola előtti parkolók közül hatot úgynevezett kiss & go parkolónak alakítottak ki: az iskolába menő gyermek egy gyors ölelésnyi idő után már el is hagyja a kocsit, az pedig továbbhajt. Ötperces várakozási intervallummal számolnak tanítási napokon a 7–8 óra közötti időszakban. Az ipari parkba vezető út és a Füzesi út kereszteződésében műszakváltáskor nagy forgalom tapasztalható, ezért szakmai tanulmány készül a kereszteződés esetleges átalakítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában