Munkarend

2023.11.23. 08:00

Így néz ki a jövő év: hét hosszú hétvége, az egyik hat napig tart

Jövőre három alkalommal lesz egy nappal rövidebb a hétvégénk, cserébe hét hosszú hétvégét élvezhetünk ki. Sőt karácsonykor hat napot tölthetünk otthon anélkül, hogy szabadságra mennénk.

Polgár Patrícia

Forrás: Shutterstock

Fotó: Schira

A 2024-re vonatkozó szombati munkanapokat, valamint a pihenő- és munkaszüneti napokat a Magyar Közlöny listázta. Jövőre három szombati napon kell dolgozni: augusztus 3-án, december 7-én és december 14-én egy nappal rövidül a hétvégénk, cserébe azonban az évben összesen hét hosszú hétvégével, köztük egy hatnapossal is számolhatunk. A naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó napok tehát augusztus 3-a, december 7-e, december 14-e, szombat: három szombat, mind munkanap. Ezzel szemben augusztus 19-e (hétfő), december 24-e (kedd) és december 27-e (péntek) pihenőnapok lesznek. Így négy alkalommal háromnapos hosszú hétvégénk lesz – újévkor (december 30. és január 1. között), a március 15-ei hétvégén (március 15. és 17. között), pünkösdkor (május 18. és 20. között) és mindenszentekkor (november 1. és 3. között). Négynapos hosszú hétvégéből kettőt tartogat 2024: húsvétkor (március 29. és április 1. között) és az augusztus 20-i hévégén (augusztus 17. és 20. között). A karácsonyi ünnepek alatt pedig egyenesen hatnapos hosszú hétvégének örülhetünk: december 23. és 27. között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában